http://www.wassalbert.eu/vkonyv/ Wass Albert Vendégkönyv
       
   
Wass Albert erdélyi magyar író és költő
  • Wass Albert Emlékoldal
  • A Bükk csodálatos világa
  • A mozgás élet
"Vándor Székely hazatalál"
      ©
   
Oldal:

Farkas Ferenc at 2018-08-02 07:23:21

User Avatar*----

Mindenkinek ajánlom " Magyar Szemmel " 3 kötetben
azokat a publicisztikákat melyek a külföldi magyar
szervezetek szellemi és hazafias munkáit mozgatja.

Egyetemi professzorként Floridából bejárja az Amerikai
magyar klubokat - az emigrációban azon dolgozik hogy
ismertté tegye a magyarság létét-kulturáját !

A hazai hagyatékot állandó kiállitásban kellene látnunk az Irodalmi Múzeumban !!!!!!!

Nagyrabecsüléssel / Farkas Ferenc nyug. fötan.


Balo at 2017-06-18 18:22:28

User Avatar*****

Gratulálok ehhez a csodálatos honlaphoz, mely a XX. század egyik legnagyobb Írójának, Wass Albertnek állít emléket.


Nagy László at 2017-06-12 23:52:32

User Avatar*****

Itt Valaki megemlítette, hogy sajnálja amiért legalább Ő nem állt ki a nyilvánosság elé tüntetni Wass Albertért, hogy fogadja be a Haza! Kunc/z/éék erősebbek voltak és a nagy írónk nem jöhetett meghalni sem haza! Azt pedig nem kell sajnálni, hogy irodalmi "nobel díjat" nem kapott, mert az évtizedek alatt olyanok is megkapták, akikre nem lehet büszke a Magyar! Sajnos nincs értelmes értelmiségünk aki ráébreszthette volna a Magyarságot arra, hogy mekkora kincsünk Wass Albert és a kulturális hagyatéka! Sajnos a jövő nemzedékre sem lehet számítani, mint befogadóra, mert az olvasásról egyre inkább a számítógép vonja el a figyelmet! Egyre több az olyan ember, aki - a regényolvasásról leszokva - már az alapvető szöveg értelmezést sem tudja elsajátítani! Márpedig akár egy Wass Albert regény elolvasása megmozgatja az olvasó képzeletét, hogy otthon tudjon lenni a természeti események csodás képzeletvilágában! Akik pedig Wass Albertet, - írói munkásságát - a felszínes, mások által sugallt liberális csőlátásukra jellemzően bírálják, azoknak javaslom, hogy vegyenek erőt Magukon és olvassák el Wass Albert bármelyik regényét! Meglátják hálásak lesznek a tanácsomért és gazdagabbak lesznek az érzelmi világukat illetően! Azt a szót pedig el fogják felejteni, hogy SORSTALANSÁG, mert Wass Albert bármelyik regénye jobb sorsot szán az olvasójának, mint "kertészimre" sorstalansága!


Nagy László at 2017-06-12 22:56:08

User Avatar*----

Szükségtelen szavazásra vinni bármely regényét Wass Albertnek, mert mindegyik remekmű és én például nem tudok dönteni a többi regénye kárára! Ez olyan, mintha az Édesanyától megkérdezik melyik a legkedvesebb gyermeke? Dönteni nem tud, mert mindegyik egyformán kedves. De, ha mindenképpen választanom kellene - még ha nem is az én "gyermekem" egyik sem - akkor a FUNTINELI BOSZORKÁNY-t egy icipicit közelebb érzem magamhoz! Már harmadszor olvasom, annyira megfogott!


Balázs Béla at 2016-08-05 22:39:38

User Avatar*----

Mi akik már éltünk a rendszerváltáskor. Hogy fogunk majd az unokáink szemébe nézni ? Ha megkérdezik hogy miért nem hoztuk, hívtuk hoztuk haza Wass Albertet ?Megtudjuk majd magyarázni az utókornak hogy miért nem tettük meg azt amit megkellet volna tenni ?
Szilárd meg győződésem hogy az író fejedelmet nem érte volna el az a szörnyű vég ami bekövetkezett. Ha haza jöhetett volna.
Súlyos a felelősségünk nekünk akik tudtuk hogy ki az a Wass Albert, és mégsem mozgattunk meg érte minden követ. A kunzcze meg a többi liberál bolsevik politikus csak a dolgát tette. Mikor meg akadályozták Wass Albert hazatérését. Természetesen a Sólyom László mint Köztársasági Elnök is megtette a magáét hogy megakadályozza az író hazatérését.
A felelősség minket terhel Wass Albert olvasóit rajongóit. Én személyesen is hibás vagyok. Mert oda kellet volna mennem menünk a Belügy minisztérium elé és tüntetni .Akár egyedül is.
Minden eszközt felkellet volna használnunk hogy elérjük Wass Albert haza hívását. Nem posztumusz kelet volna neki Kossuth díjat adni. Hanem még életében. Akár még irodalmi Nobel díjra is jelölhettük volna.
Mondjam azt hogy bűnösök közt cinkos aki néma. Mert némák voltunk az kétségtelen.
De remélem hogy az utókor jóváteszi az elődei hibáját. Ha már az író géniusz nem tudott meg dicsőülni életében. Legalább halála után kapja meg méltán azt az elismerést ami megérdemel.
Balázs Béla


Balaci at 2016-04-10 10:22:01

User Avatar*****

Kedves Kata!
Gyönyörû az Emlékoldal. Nagyon sok értékes információt tartalmaz.
Köszönöm!


nő at 2015-07-10 14:23:49

User Avatar*****

Száz csodával a szívemben születtem újjá a könyveid által! Tanítottál, és közben simogattad a lelkem, aranyport szórtál az életemre!
Nincs arra szó, hogy a hálámat elmondjam, angyalhoz angyal nyelven lehet szóllani. Köszönöm!


mama at 2015-07-09 10:19:29

User Avatar*****

Jó az oldal,szép!mama


Czégé Imre Pál at 2015-07-01 22:36:14

User Avatar*****

Érdeklődéssel olvasom az oldalt, örülök, hogy rátaláltam.
Elismerésem a szerkesztőnek a sok tartalomért, a komoly munkáért.


Balo at 2015-05-15 12:28:14

User Avatar*****

Kedves Kata!
Köszönet ezért a gyönyörű és tartalmas oldalért!


Oldal:
 
 
 
Submit express TársoldalakBannerpartnerekLinkpartnerek Bannereink Bannereink Rapid Searchmetrics: META Tag  analysis Fórumok Elérhetőség
Design: © - Szerkesztő: © - 2007 - 2019.  Minden jog fenntartva!