Wass Albert erdélyi magyar író és költő
  • Wass Albert Emlékoldal
  • A Bűkk csodálatos világa
  • A mozgás élet
"Vándor Székely hazatalál"
      © 2020. január 24., Péntek: Timót, Ferenc névnapja.
  Farsang - Vizkereszttől - február  26.-ig
Szobrok - Emlékművek Wass Albert - Albi Wass Albert - Linkpark linkgyűjtemény Wass Albert és a világ
Free counters
Google
 
"...egy összekuszált világ emberiségének lelkiismerete vagyok."
Albert Wass de Czege (1979)
Örökség Díj – Bartha Kata laudációja

A Czegei Wass Albert Alapítvány és a Panoráma Világklub Wass Albert Örökség Díjat adományoz Bartha Katának, megköszönve a határokon átívelő példamutató tevékenységét, amellyel Wass Albert szellemi hagyatékának, magyarságtudatunk erősítéséért végzett munkásságának méltó elismerését segíti.

Bartha Kata a Wass Albert Emlékoldal honlap és a facebook oldalak létrehozója, szerkesztője – ezt a munkáját a Wass Albert fiai tisztelettel és örömmel támogatják. Több, mint tíz éve önzetlenűl és fáradhatatlanul gyűjti és teszi közzé a Wass Alberttel, a műveivel és az életével kapcsolatos információkat. Szervezi a kapcsolatot Magyarországon és a nagyvilágban élő olyan személyekkel, közösségekkel, akik kötődnek az író munkásságához.

Bartha Kata Egerben szűletett, de 1982 óta Budapesten él, számos kulturális esemény résztvevője, szervezője. Wass Albert - akinek életét, kűzdelmét, kitartó szeretetét Erdély iránt, tanításait, felhívásait, irodalmi munkásságát jól ismeri -, meghatározóan befolyásolta az élete alakulását.

"Én egy emlékoldalt adok ajándékba Albi bácsinak – az életéről, munkásságáról, műveiről, amit fontos tudni róla". "Abban a pillanatban ölelt meg Wass Albert, rám talált, a szívembe lopakodott, és a további életem értelmét meghatározó, felelősségteljes feladatot kaptam tőle." – így tesz vallomást a honlapján.

A Wass Albert Emléklap, Virtuális találkozóhely lett, ahova sokan rátaláltunk, és sokszor visszajárunk, mert mindig gazdagabbak leszűnk. Az író hagyatéka él és hat.

Kata sokat fáradozott. Sok eredménnyel, kevés jutalmazással. Színes lett az élete, bár sok akadállyal kellett szembenézni, és a kűzdelmeket legyőznie. De mindig erőt adott Wass Albert lelkisége, világlátása, a sok szép tanítás és bölcsesség, melyet az írótól kapott. Ma boldogan tekinthet vissza a nagy kihívásra, a kemény munkára, és örömmel mondhatja el, hogy közkinccsé tette mindazt, amit az íróról tudni kell és tudni érdemes.

Kata nagy állatbarát is, Néró Erdélyi kopó kutyája elválaszthatatlan társává vált.

Wass Albert-kutatásai és információi a Wass Albert Emlékoldalon láthatók, olvashatók: www.wassalbert.eu

Felolvasta: Szalóczy Pál


Bartha Kata FELSZÓLALÁSA

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket, és Wass Albertet, mert ő is itt van közöttűnk. Bartha Kata vagyok "bűszke egri kislány" Budapesten, a Wass Albert Emlékoldal szerkesztője. Hálásan köszönöm, a váratlan megtiszteltetést, az elismerést, a Wass Albert Örökség Díjat.

2007-ben, belépett az életembe Wass Albert. Rám talált, felelősségteljes feladatot kaptam tőle. Nem tudtam róla semmit, mint oly sokan. Boldogan tekintek vissza a kemény munkámra, ami nagy kihívás volt, amit közkinccsé tettem. Fáradhatatlanul feldolgoztam mindazt, amit érdemes tudni az íróról, Albi papiról az öt fiú - Vid, Géza, Huba, Miklós, Endre - édesapjáról. Köszönet a sok lelkiismeretes segítőtársamnak a cél érdekében, hogy Wass Albert irodalmi munkássága, tanításai, minél több emberhez eljusson. Köszönöm Albi bácsinak, hogy bizony sok olyan emberrel hozott össze, akikkel valószínű nem találkoztam volna személyesen nélkűle – Wass fiúk, Lukácsi Éva, Balázs Ildikó, Raffay Ernő, Vekov Károly, Takaró Mihály, Recskó Béla, Bethlen Farkas, Tanka László és sorolhatnám …

Emlékév 2008-ban szinte a világ összes emlékprogramját összegyűjtöttem a Wass Albert Emlékoldalon, a Virtuális találkozóhelyen.

Örűlök, hogy segíthettem a 10 év alatt a szoboravatások, emlékhelyek, emlék-műsorok, Wass Albert maraton, felolvasás szervezésében, kutatásaim anyagával sikeres szakdolgozatok, könyvek tartalmának bővítésében. Most is boldogan segítettem, a Wass Albert Emlékév 2018 alkalmából megjelent Wass Albert Örökségkönyv anyaggyűjtésében.

Engedjék meg, hogy Czegei Wass Géza levelével búcsúzzak Önöktől

Kedves Bartha Kata!

Csak szeretném ha tudná, hogy minket nagyon mélyen érintett az a munka amit az édesapánk tiszteletére készített honlapon végzett.

Itt az Egyesűlt Államokban élve mi nem érzékeljűk ugyanazt a nyilvános törődést az édesapánk munkája iránt.

Így aztán olyan szívmelengető érzés látni egy ilyen honlapot és látni azt a rengeteg időt és odaadást, ami ennek az elkészítéséhez kellett.

Nagyon, nagyon sokra értékeljűk a munkáját.

Szívélyes űdvözlettel,

Czegei Wass Géza

Köszönöm szépen a figyelműket

Emlékkönyv

Wass Albert a trianoni magyarság nagy nemzedékének nagy személyisége,
nagy idők koronatanúja
- az Erdélyi Világszövetség volt Társelnöke -
Írói, költői munkásságának minden értéke a Magyar Örökség része.

free counters
 
 
 
Design:  © - Szerkesztő:  © - 2007 - 2020.  Minden jog fenntartva !