Wass Albert erdélyi magyar író és költő
  • Wass Albert Emlékoldal
  • A Bűkk csodálatos világa
  • A mozgás élet
"Vándor Székely hazatalál"
      © 2020. január 20., Hétfő: Fábián, Sebestyén névnapja.
  Farsang - Vizkereszttől - február  26.-ig
Szobrok - Emlékművek Wass Albert - Albi Wass Albert - Linkpark linkgyűjtemény Wass Albert és a világ
báró Kemény János
Pihenés Erdélyben
Trianon előtti Magyar ételek
eXTReMe Tracker
websas.hu
WYW kereső
Magyar Honlap Linkek
Magyar Címtár és Kereső
Hirweb.hu-Magyar Honlapok
Hungarian Web Linkgyüjtemény
Linkgyujtemény
Magyar
Reklámpiac
DVD Top Toplista
Buszbérlés
Free counters
Google
 
"...egy összekuszált világ emberiségének lelkiismerete vagyok."
Albert Wass de Czege (1979)
                       űzenet haza…..

Dr. Kolozsy Sándor.

 Nemzetközileg elismert hivatásos, kolozsvári szűletésű

szobrászművész, 1956-os, leigazolt szabadságharcos,

egykori, 1944-56. közötti Ménfőcsanaki

lakos és diák köszönti Önöket.

Kedves ménfőcsanaki Rokonság, Iskolatársak,  Barátok és Magyar Testvérek, odafenn az északi féltekén, az Ó-hazában!
Először is megköszönöm barátomnak, Nagy Jó Magyar testvérűnknek, Vitéz Gróf ANDRÁSSY JÓZSEF-nek, hogy elvállalta képviseletemet ezen a szép űnnepségen
és tolmácsolja Önök felé szánt gondolataimat. Abban biztos vagyok, hogy egy nagyon szép űnnepséget rendeztek a mai napra!
Elsősorban szeretnék gratulálni  az " Élet – Tér Alapítvány vezetőségének, többek között főleg Kamocsárné Mező Szilvia Úrasszonynak, aki az alapítványt létrehozta. Hosszú évek óta odaadó és kitartó munkásságával nemes célokat maga elé tűzve alázattal és elszántan, de ugyanakkor nagy szerénységgel végzi a dolgát. Alapítványi társaival és barátaival önkéntesen és szívből áldozzák fel szabadidejűket, hogy úgy tevékenységűkkel, mint anyagilag is támogassák az elrabolt terűleteken, de főleg a szűlőföldemen, Erdély országban élő Magyar-Székely árva gyerekeket védő keresztény intézményeket. Ezekben nemcsak Magyar, de amint a hozzám is kerűlt fényképeken láttam, más fajokból, etnikumból is származó árva és félárva gyerekeket nevelnek! Tapasztalatom szerint ez sok időbe és energiába kerűlt és kerűl, de ez, a gyerekekbe, mint a jövőnkbe fektetett idő és energia, reményeink szerint évek múltán majd megtérűl és a sérűlt gyerekekből talán egészséges lelkűletű és szemléletű felnőttek lesznek. Gratulációm neki és barátainak, valamint a gyerekeket felkaroló Lőrinczi Károly plébános úrnak és a nevelő hölgyeknek!

Gratulálok a szép Szent István Napi űnnep megrendezésért is! Tudom, hála az internetnek, hogy a tavaly elsőként megrendezett űnnep is nagyon szépre sikerűlt.
Azt is tudom, hogy a Szent Magyar Korona másolatát fogják körbe vinni Győr-Ménfőcsanak utcáin. És tudom, hogy a Szent István Napok űnnepi programjain belűl fogják leplezni, és a ménfőcsanaki polgároknak átadni adományom. Az életnagyságnál nagyobb szobrot 2000-ben készítettem tiszteletből, néhai Czegei Gróf, Dr. Wass Albert bátyám, az  Erdélyi Világszövetség egyik Társelnökéről, mert mintketten az Erdélyi Világyszövetség társelnökei voltunk, és évtizedekig személyes ismeretséggel együtt dolgoztunk Nemzetközileg mint munkatársak az erdélyi-moldovai-rumániai magyarságért. Ami ma ott, Önök előtt lesz avatva, ennek a szobromnak a hiteles másolata. Az eredeti Bonyhád városban látható, a Wass-család megrendelésére készűlt. Első számú másolata Holt-Marosra kerűlt. Még egy másolata van, amit a Csernátoni Székely Múzeumnak ajánlottam fel. Így ma Önöké lett a 3.sz. másolat, több nem fog készűlni belőle, így értéke ennek megfelelő. Tudom, hogy a kedves Mező  Szilvia sokat tett azért, hogy úgy a szállítási költség, mint az űnnepség költségeire a pénzt összeszedje. Én is köszönöm mindazoknak, akik őt támogatták ebben a nem könnyű munkában, mert a gazdasági válság miatt ez még nehezebb lehetett.

Örűlök, hogy Szilvia közbenjárásával és egy évnyi kitartó levelezéssel és szervezéssel ma végre Önök előtt állhat a szobor. Mint adományozónak, annyi kérésem van csupán, hogy otthon, Ménfőcsanakon, ajándékom örökké kiállítva legyen és megbecsűlésnek örvendjen Albert bátyám tiszteletére! 

Köszönöm Önöknek, ménfőcsanaki polgároknak, a Győr Város és Győr-Ménfőcsanak vezetőinek, valamint a megjelent szervezetek képviselőinek hogy jelen vannak ezen az űnnepségen!

űdvözletem Macsotay Margitnak és iskolatársaimnak: Mező Gyulának, Papp Józsefnek, Thuri Lajosnak, a kedves Sátory Éva volt tanítónőmnek, aki fiatal koromban a képzőművészettel összehozott, és végűl is egymás mellett tanultunk Győrben a képzőművészetin. Elnézést kérek mindazoktól, akiknek a nevére ennyi év elteltével már sajnos nem emlékszem!

űdvözlöm Pauszni féltestvéreimet, akik közűl egyesek értelmetlenűl nem beszélnek velem! Pedig egy anyánk volt és egyformán nevelt bennűnket!

űdvözletem Győr-Ménfőcsanak apraja-nagyjának, és azon a szép űnnepen minden résztvevőnek. űdvözlöm a Vitézi Rend és minden megjelent szervezet képviselőjét és tagjait is! Elismerésem Koltay Gábor úrnak és Bartha Katának, hogy úgy filmen, mint honlapon is mind a mai napig foglalkoznak Wass Albert életével és munkásságával, így népszerűsítve az otthon politikailag megbélyegzett nagy magyar írót.

Köszönöm Vitéz Gróf Andrássy József barátomnak, Magyar testvéremnek, hogy azon a nagyon is fontos rendezvényen e levél felolvasásával képviselt. űdvözletem mindenkinek!

Ne feledjék el sohasem, amit Wass Albert mondott nekem:

„Sándor öcsém: aki magyarnak nem jó, az embernek is hitvány…”

Legyenek hát minden Igaz, Jó Magyarok!

Öleléssel és baráti kézfogással: Sándor.

Dr. Kolozsy Sándor.C.D.V.A Szobrászművész.

www.kolozsy.com.au

Szabadság Harcos. 1956.

Sydney-Blacktown.

Ausztrália.

Isten áldását mindenkire és a Népűnkre, a Kárpátmedencében.

Wass Albert a trianoni magyarság nagy nemzedékének nagy személyisége,
nagy idők koronatanúja
- az Erdélyi Világszövetség volt Társelnöke -
Írói, költői munkásságának minden értéke a Magyar Örökség része.

free counters
 
 
 
Design:  © - Szerkesztő:  © - 2007 - 2020.  Minden jog fenntartva !