Wass Albert erdélyi magyar író és költő
  • Wass Albert Emlékoldal
  • A Bűkk csodálatos világa
  • A mozgás élet
"Vándor Székely hazatalál"
      © 2018. július 18., Szerda: Frigyes névnapja.
  Augusztus 20.
Szobrok - Emlékművek Wass Albert - Albi Wass Albert - Linkpark linkgyűjtemény Wass Albert és a világ
Google
 

"...egy összekuszált világ emberiségének lelkiismerete vagyok."
Albert Wass de Czege (1979)
Dédunokával
Örökségkönyv: Wass Albert szellemi hagyatéka a Kárpát-medencében és a nagyvilágban

Emlékév és díszünnepség a Duna Palotában - Wass Albert Örökség Díj – Megalakul Wass Albert Tisztelőinek Társasága (WATT) – Szavazás arról, melyik a legnépszerűbb műve?

"A magyarságtudat lelkünk mélyébe beültetett vallás, mely az Istenbe és önmagunkba vetett hiten alapszik s annak rendíthetetlen tudatán, hogy magyari voltunknál fogva csak mint magyaroknak van helyünk ezen a Földön s csak mint magyarok teljesíthetjük hivatásunkat, melyre rendeltettünk. Egyedül a magyarságtudat teszi magyarrá a magyart és nemzetté a magyarul beszélő népet" – írta ezeket a sorokat Wass Albert. Az író születésének 110. és halálának 20. évfordulója tiszteletére Wass Albert fiai - Vid, Huba, Miklós, Géza, Endre-, és családja, a Czegei Wass Alapítvány és a Panoráma Világklub szervezésében a 2018-as Emlékévben méltó megemlékezésekre kerül sor.

A Panoráma Világklub Wass Albert Emlékévet tart, s ennek tiszteletére tervezik megjelentetni "Örökségkönyv - Wass Albert szellemi hagyatéka a Kárpát-medencében és a nagyvilágban" címmel azt az emlékkönyvet, amely a Kárpát-medencében és a nagyvilágban szétszóratott magyarságnak az író és művei iránti tiszteletét, művei hatását mutatja be. A képes kiadvány a szellemi hagyatékot őrző és tovább vivő szervezetek, emlékhelyek, a róla elnevezett utcák, terek, közösségek, irodalmi, iskolai rendezvények, s egyéb kezdeményezések, például kiadványok, könyvek, emléktúrák, táborok, versenyek, felolvasások, stb. bemutatása mellett összegyűjti azokat a személyes vallomásokat, élményeket, amelyek az íróhoz és műveihez kötődnek. A könyv számos egyéb érdekességeket is tartalmaz, megszólalnak benne a Wass-fiúk, élményeiket elmesélve édesapjukról, valamint olyan személyek, akik ismerték és kapcsolatban álltak az íróval. Továbbá neves és kevésbé ismert személyiségek vallanak arról, hogy Wass Albert művei és gondolatai milyen útravalóval szolgáltak számukra életükben? Megszavaztatjuk a világ magyarságát arról, melyik a legnépszerűbb Wass Albert mű? A könyv melléklete pedig tartalmazza azt az egy órás riportfilmet – "Fenyőktől a pálmafákig", amelyet floridai otthonában készített s magánbeszélgetései sorozatából állított össze Szalay Róbert rendező.

1 / 3  Következő   

Wass Albert a trianoni magyarság nagy nemzedékének nagy személyisége,
nagy idők koronatanúja
- az Erdélyi Világszövetség volt Társelnöke -
Írói, költői munkásságának minden értéke a Magyar Örökség része.

free counters
 
 
 
Design: Balo© - Szerkesztő: Bartha Kata© - 2007 - 2018.  Minden jog fenntartva !