Wass Albert erdélyi magyar író és költő
  • Wass Albert Emlékoldal
  • A Bűkk csodálatos világa
  • A mozgás élet
"Vándor Székely hazatalál"
      © 2018. június 20., Szerda: Rafael névnapja.
  Augusztus 20.
Szobrok - Emlékművek Wass Albert - Albi Wass Albert - Linkpark linkgyűjtemény Wass Albert és a világ
báró Kemény János
Székely - Magyar szövetség
Pihenés Erdélyben
Trianon előtti Magyar ételek
eXTReMe Tracker
websas.hu
WYW kereső
Magyar Honlap Linkek
Magyar Címtár és Kereső
Hirweb.hu-Magyar Honlapok
Hungarian Web Linkgyüjtemény
Linkgyujtemény
Magyar
Reklámpiac
DVD Top Toplista
LINKTAR.HU
Google
 

"...egy összekuszált világ emberiségének lelkiismerete vagyok."
Albert Wass de Czege (1979)
                       Üzenet haza…..

Dr. Kolozsy Sándor.

 Nemzetközileg elismert hivatásos, kolozsvári születésű

szobrászművész, 1956-os, leigazolt szabadságharcos,

egykori, 1944-56. közötti Ménfőcsanaki

lakos és diák köszönti Önöket.

Kedves ménfőcsanaki Rokonság, Iskolatársak,  Barátok és Magyar Testvérek, odafenn az északi féltekén, az Ó-hazában!
Először is megköszönöm barátomnak, Nagy Jó Magyar testvérünknek, Vitéz Gróf ANDRÁSSY JÓZSEF-nek, hogy elvállalta képviseletemet ezen a szép ünnepségen
és tolmácsolja Önök felé szánt gondolataimat. Abban biztos vagyok, hogy egy nagyon szép ünnepséget rendeztek a mai napra!
Elsősorban szeretnék gratulálni  az " Élet – Tér Alapítvány vezetőségének, többek között főleg Kamocsárné Mező Szilvia Úrasszonynak, aki az alapítványt létrehozta. Hosszú évek óta odaadó és kitartó munkásságával nemes célokat maga elé tűzve alázattal és elszántan, de ugyanakkor nagy szerénységgel végzi a dolgát. Alapítványi társaival és barátaival önkéntesen és szívből áldozzák fel szabadidejüket, hogy úgy tevékenységükkel, mint anyagilag is támogassák az elrabolt területeken, de főleg a szülőföldemen, Erdély országban élő Magyar-Székely árva gyerekeket védő keresztény intézményeket. Ezekben nemcsak Magyar, de amint a hozzám is került fényképeken láttam, más fajokból, etnikumból is származó árva és félárva gyerekeket nevelnek! Tapasztalatom szerint ez sok időbe és energiába került és kerül, de ez, a gyerekekbe, mint a jövőnkbe fektetett idő és energia, reményeink szerint évek múltán majd megtérül és a sérült gyerekekből talán egészséges lelkületű és szemléletű felnőttek lesznek. Gratulációm neki és barátainak, valamint a gyerekeket felkaroló Lőrinczi Károly plébános úrnak és a nevelő hölgyeknek!

Gratulálok a szép Szent István Napi ünnep megrendezésért is! Tudom, hála az internetnek, hogy a tavaly elsőként megrendezett ünnep is nagyon szépre sikerült.
Azt is tudom, hogy a Szent Magyar Korona másolatát fogják körbe vinni Győr-Ménfőcsanak utcáin. És tudom, hogy a Szent István Napok ünnepi programjain belül fogják leplezni, és a ménfőcsanaki polgároknak átadni adományom. Az életnagyságnál nagyobb szobrot 2000-ben készítettem tiszteletből, néhai Czegei Gróf, Dr. Wass Albert bátyám, az  Erdélyi Világszövetség egyik Társelnökéről, mert mintketten az Erdélyi Világyszövetség társelnökei voltunk, és évtizedekig személyes ismeretséggel együtt dolgoztunk Nemzetközileg mint munkatársak az erdélyi-moldovai-rumániai magyarságért. Ami ma ott, Önök előtt lesz avatva, ennek a szobromnak a hiteles másolata. Az eredeti Bonyhád városban látható, a Wass-család megrendelésére készült. Első számú másolata Holt-Marosra került. Még egy másolata van, amit a Csernátoni Székely Múzeumnak ajánlottam fel. Így ma Önöké lett a 3.sz. másolat, több nem fog készülni belőle, így értéke ennek megfelelő. Tudom, hogy a kedves Mező  Szilvia sokat tett azért, hogy úgy a szállítási költség, mint az ünnepség költségeire a pénzt összeszedje. Én is köszönöm mindazoknak, akik őt támogatták ebben a nem könnyű munkában, mert a gazdasági válság miatt ez még nehezebb lehetett.

Örülök, hogy Szilvia közbenjárásával és egy évnyi kitartó levelezéssel és szervezéssel ma végre Önök előtt állhat a szobor. Mint adományozónak, annyi kérésem van csupán, hogy otthon, Ménfőcsanakon, ajándékom örökké kiállítva legyen és megbecsülésnek örvendjen Albert bátyám tiszteletére! 

Köszönöm Önöknek, ménfőcsanaki polgároknak, a Győr Város és Győr-Ménfőcsanak vezetőinek, valamint a megjelent szervezetek képviselőinek hogy jelen vannak ezen az ünnepségen!

Üdvözletem Macsotay Margitnak és iskolatársaimnak: Mező Gyulának, Papp Józsefnek, Thuri Lajosnak, a kedves Sátory Éva volt tanítónőmnek, aki fiatal koromban a képzőművészettel összehozott, és végül is egymás mellett tanultunk Győrben a képzőművészetin. Elnézést kérek mindazoktól, akiknek a nevére ennyi év elteltével már sajnos nem emlékszem!

Üdvözlöm Pauszni féltestvéreimet, akik közül egyesek értelmetlenül nem beszélnek velem! Pedig egy anyánk volt és egyformán nevelt bennünket!

Üdvözletem Győr-Ménfőcsanak apraja-nagyjának, és azon a szép ünnepen minden résztvevőnek. Üdvözlöm a Vitézi Rend és minden megjelent szervezet képviselőjét és tagjait is! Elismerésem Koltay Gábor úrnak és Bartha Katának, hogy úgy filmen, mint honlapon is mind a mai napig foglalkoznak Wass Albert életével és munkásságával, így népszerűsítve az otthon politikailag megbélyegzett nagy magyar írót.

Köszönöm Vitéz Gróf Andrássy József barátomnak, Magyar testvéremnek, hogy azon a nagyon is fontos rendezvényen e levél felolvasásával képviselt. Üdvözletem mindenkinek!

Ne feledjék el sohasem, amit Wass Albert mondott nekem:

„Sándor öcsém: aki magyarnak nem jó, az embernek is hitvány…”

Legyenek hát minden Igaz, Jó Magyarok!

Öleléssel és baráti kézfogással: Sándor.

Dr. Kolozsy Sándor.C.D.V.A Szobrászművész.

www.kolozsy.com.au

Szabadság Harcos. 1956.

Sydney-Blacktown.

Ausztrália.

Isten áldását mindenkire és a Népünkre, a Kárpátmedencében.

Wass Albert a trianoni magyarság nagy nemzedékének nagy személyisége,
nagy idők koronatanúja
- az Erdélyi Világszövetség volt Társelnöke -
Írói, költői munkásságának minden értéke a Magyar Örökség része.

free counters
 
 
 
Design: Balo© - Szerkesztő: Bartha Kata© - 2007 - 2018.  Minden jog fenntartva !